jurnale pentru femei

Basme, de fratii Grimm

Ma intreb daca mai exista pe acest pamant vreun om care sa nu fi auzit de Fratii Grimm si care sa nu cunoasca macar o poveste din colectia de Basme ce a incantat atatea si atatea generatii de copii... Cumparand aceasta carte, adultii isi vor aminti cu placere de zilele indepartate, cand singura lor grija era sa afle ca erou/eroina preferata scapa cu bine din orice primejdie, iar copiii vor invata sa iubeasca orice carte, sa se bucure de lumile imaginare pe care Fratii Grimm le-au asternut pe hartie pentru ei. Vor plange poate alaturi de Cenusareasa, vor intreba si ei oglinda "cine e cea mai frumoasa din tara", la fel cum a facut-o in basm Alba-ca-Zapada, vor rade cu lacrimi citind povestea Muzicantilor din Bremen si vor simti cum inima le bate cu putere daca vor avea curajul de a strabate padurea alaturi de Hansel si Gretel. Tot in aceasta carte de basme se vor intalni cu Frumoasa din padurea adormita, cu simpaticul erou Croitorasul cel viteaz, dar si cu eroi mai putin popularizati pana acum la noi in tara (amintesc aici basmele Pescarul si nevasta lui, Cele trei torcatoare, Masa, magarul si toiagul fermecat ori Stima lacului). 
Oferiti copiilor basme de Fratii Grimm, oferiti povesti care sa le incante copilaria si sa ii ajute sa iubeasca natura, oamenii, animalele, viata, dar si cartile... 

Basme, de Fratii Grimm, poate fi cumparata de pe site-ul libris.ro (clic pe linkul de mai sus). "Cartea este bogat ilustrata de graficiana Valeria Moldovan, cu desene incantatoare, care aduc un plus de culoare, oferindu-le copiilor o viziune originala asupra lumii basmelor."



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu