jurnale pentru femei

Mierea, sanatate pentru organismul uman

Mierea, acest aliment complet, sanatate curata pentru organismul uman. S-au scris mii de carti despre ea, a fost cantata de poetii antici, Chiar si in poeziile moderne pentru copii o regasim, caci fiecare om trebuie sa invete inca din copilarie sa respecte albinele, sa le aprecieze munca si sa le foloseascxa produsele care rezulta din aceasta munca, daca isi doresc sa fie puternici, sanatosi si frumosi. Celor care isi doresc miere sau alte produse daruite omului de catre albina le recomand sa intre pe site-ul Apis Donau, locul unde magia este la ea acasa si are culoarea chihlimbarie a mierii. "Principala ramura a activitatii noastre a reprezentat-o intotdeauna productia de: miere, polen, propolis, ceara, iar cresterea si selectionarea matcilor a venit ca o necesitate a acestei activitati.
In cadrul procesului de productie, am observat importanta deosebita a calitatii materialului biologic folosit. Detinem in stupinele noastre majoritatea raselor de albine, si fie ca e vorba despre Buckfast, Carnica, Caucaziana, Ligustica sau Carpatina, cautam intotdeauna sa folosim numai matci selectionate de cea mai buna calitate, provenite din reproducatori (F0) de la cei mai renumiti cercetatori europeni. ", spun dumnealor, iar mie imi vine sa imi scot din cap palaria.

Miere este produsul apicol obtinut prin transformarea si prelucrarea nectarului de catre albine si depozitat in celulele fagurilor. Este folosit in principal de albine pentru a hrani populatia din stup. Crescatorii de albine au inteles repede cat este de valoros acest produs si, datorita lor, fiecare dintre noi poate avea astazi pe masa, la micul dejun sau in oricare alta parte a zilei miere. Stiati ca producția anuală mondială de miere în 2005 a fost de 1,4 milioane de tone? Tinand cont de faptul ca exista foarte multe tari unde saracia este extrema, va dati seama cat suntem noi de norocosi ca ne putem permite sa cumparam miere, sa le oferim copiilor nostri tot ce este mai bun de la Apis Donau, stupina care functioneaza inca din anul 1905? De multe ori ne intrebam ce am mai putea oferi cadou celor dragi noua, prieteni, rude, colegi si de foarte putine ori ne trece prin cap ca mierea poate fi cel mai potrivit cadou, caci toata lumea o foloseste pentru consum. De ce oare nu ne trece prin cap sa cumparam un borcan de miere, faguri cu miere sau polen crud si sa il oferim cadou unui nepot, unei bunici, celei mai bune prietene, colegului de apartament? 

Stiati ca mierea a fost primul produs dulce folosit de om? Ati observat ca, dupa atatea mii de ani in care omul a cautat progresul si a inventat noi si noi dulciuri, acum se reintoarce la natura si la tot ceea ce natura ofera, in darnicia ei? Dupa ce parintii ne-au indopat de bomboane cat mai colorate si de sucuri pline de chimicale, iata ca a sosit momentul sa ne intoarcem privirile catre comoara pe care stramosii nostri au descoperit-o si apreciat-o cu atata timp inainte. A sosit momentul sa intelegem ca mierea nu este doar un produs menit sa ne indulceasca gurile si sufletele, ci si un darpe care albina ni-l face pentru ca noi sa fim sanatosi, sa putem trai fara griji si sa imbatranim cat mai frumos. 

" Hipocrate recomanda mierea pentru vindecarea unor afecțiuni (gastrointestinale, renale, respiratorii) și pentru tratamentul plăgilor. Dioscoride, autorul unei cărți în cinci volume, „De Materia Medica”, trata plăgile fistulizate folosind mierea în aplicații locale. Pliniu indica mierea în asociere cu untură de pește la tratarea rănilor infectate. Musulmanii foloseau mierea ca un leac bun pentru orice boală"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu