jurnale pentru femei

Citesc despre dinozauri - carte pentru copii

Dinozaurii, desi disparuti de aproximativ 65 de milioane de ani, continua sa fascineze. Fiecare generatie de copii se dovedeste a fi interesata de lumea dinozaurilor, de formele lor, de felul in care traiau, de tot ceea ce au insemnat aceste fiinte pentru planeta noastra.

Exista carti, filme, desene animate si jucarii cu ajutorul carora copiii pot afla o multime de informatii despre dinozauri. Trebuie doar ca noi, parintii, sa le oferim acces la ele. Si cum putem incepe, daca nu prin intermediul cartii Citesc despre dinozauri?

Micutii vor avea ocazia de a se bucura de niste imagini exceptionale, vor primi zeci de abtibilduri, vor invata despre "cele mai interesante specii de dinozauri: tiranozaurii, dinozaurii giganti si pitici, carnivorii si erbivorii, dinozaurii care traiesc in mari, dinozaurii cioc de rata, dinozaurii cu platosa si cei zburatori."

Fiecare specie in parte este descrisa sub o forma interesanta. Abtibildurile cu imagini ale unor dinozauri vor aduce negresit bucurie copiilor. Recomand din suflet cartea pentru copii Citesc despre dinozauri!

nemira.ro




"Dinozaurii au fost animale vertebrate care au dominat ecosistemele terestre pe o perioadă de aproximativ 160 de milioane de ani, prima dată apărând pe planeta noastră cu aproximativ 220 de milioane de ani în urmă, la sfârșitul perioadei triasice.

La sfârșitul perioadei cretacicului, acum circa 65 de milioane de ani, majoritatea dinozaurilor ar fi suferit o extincție catastrofală cauzată de schimbarea temperaturii globale și de impactul Pământului cu un meteorit uriaș de 10 km diametru în golful Mexicului care a creat Craterul Chicxulub, și ar fi încheiat nu numai perioada de dominare a uscatului de către aceste animale, dar chiar și existența lor.

Totuși, păsările moderne sunt considerate descendente directe ale dinozaurilor de tip theropod din familia răpitorilor, având drept prim reprezentant pasărea "Archaeopterix", care a trăit cu 150 de milioane de ani în urmă. S-au descoperit fosile de dinozauri cu pene dar care erau prea greoi pentru a zbura."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu